Skip to main content

Közeledik a felvételi jelentkezési határidő. Vár a legsportosabb egyetem!

[wpcdt-countdown id=”771″]

Szakemberek

Ortopédia

Dr. Lacza Zsombor

Ortopéd-traumatológus szakorvos, az MTA doktora. A Semmelweis Egyetemen végezte orvosi tanulmányait, majd a PhD fokozatát. 2000-2003 között az Egyesül Államokban dolgozott, munkája révén elnyerte a „Brain Research Young Investigator Award”-ot, a fiatal agykutatók kiválóságainak évente odaítélt díjat. Hazatérése után kutatólaboratóriumot és vállalkozást indított, amelynek témája a regenerációs medicina, azaz az őssejtek révén az elveszített funkciók újraépítése. Sikeresen szabadalmaztatta és piacra vitte a szérum albummal impregnált csontimplantátumot, amelynek segítségével jelentősen gyorsabban és kisebb fájdalommal épül újra a csontszövet. A „BoneAlbumin” termék több országban is bevezetésre került, az innovációt Gábor Dénes díjjal is elismerték. Kutatásainak további eredménye a hiperakut szérum, a PRP egy továbbfejlesztett változata, amely elsősorban a térdízületi gyulladás csökkentésére alkalmas és szintén elérhető a klinikai gyakorlatban. A COVID járvány idején a vírusellenes küzdelemben kamatoztatta a vérszérum-terápiák területén megszerzett tapasztalatait, amelynek révén több száz beteget kezeltek eredményesen. A szérum kutatásokon túlmenően kifejlesztette a térd instabilitások mérésére szolgáló Dynaknee eszközt, amely főleg sportolókban a porckopást, szalagszakadást megelőző állapotok felismerését szolgálja. Innovatív kutatási eredményeit nemszak számos szabadalom és publikáció bizonyítja, de alkalmazza a betegek kezelésében is: törekszik arra, hogy a regenerációt a legtöbb esetben műtéti beavatkozás nélkül érje el.

Kardiológia

Dr. Szelid Zsolt

Szerkesztés alatt

Dr. Horváth Tamás

Szerkesztés alatt

Gyógytorna- Fizioterápia

Molnár Dóra Blanka

Semmelweis Egyetemen végeztem gyógytornász-fizioterapeutaként, a hatékonyabb, teljeskörű terápiás eredmény érdekében azóta is folyamatosan továbbképzéseken, tanfolyamokon, konferenciákon veszek részt. Az egyetemi éveim alatt edzőként, pilates oktatóként tevékenykedtem, majd dolgoztam kórházban, ahol főként szív-és légzőrendszert érintő megbetegedésekkel foglalkoztam, mellette betekintést nyerhettem a magánegészségügybe is, ahol első sorban mozgásszervi problémákkal, sportsérülésekkel találkoztam.
A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen számos sportágból érkező él és hobbi sportoló fordult meg nálunk, a kezelések során kiemelten fontos számomra az evidenciákon alapuló, kutatási eredményekkel alátámasztott módszerek alkalmazása, valamint a támogató, megértő terápiás környezet kialakítása.

• McKenzie „A” - A lumbális gerinc
• McKenzie „B” - A nyaki és háti gerinc
• McKenzie „C” - Haladó lumbális gerinc, alsó végtagok
• Schroth Terapeuta – (International Schroth 3D Scoliosis Therapy)
• Mulligan Manuál Terápiás Koncepció 1. és 2. Modul
• Maitland Manuálterápia (folyamatban)
• Neurodinamika tanfolyam
• Kinematic Taping tanfolyam
• Pilates Matwork- Rehabilitációs Pilates (The Australian Physiotherapy and Pilates Institute)
• Csoportos Fitness Instruktor, IWI (International Wellness Institute)

Szabó Kíra Regina

Szabó Kíra Regina vagyok, okleveles gyógytornász-fizioterapeuta. Diplomámat a Debreceni Egyetem Népegészségügyi Karán szereztem. Általános iskolás korom óta figyelek arra, hogy a testmozgás folyamatosan az életem részét képezze. Kipróbáltam magamat a röplabda és az atlétika területén is, továbbá jelenleg is rendszeresen fordítok időt a fizikai aktivitásra. Segítő szándék, empátia és precizitás jellemez. Felemelő érzés számomra és boldoggá tesz, amikor segítséget nyújthatok az embereknek. Mindezek szerepet játszottak abban, hogy a gyógytornász hivatást választottam felsőfokú tanulmányaim során. Véleményem szerint ebben a szakmában rendkívül fontos a folyamatos fejlődés, új módszerek, technikák és eszközök használatának elsajátítása, mely elvet követve az eddig megszerzett képesítéseim:
• SMR henger és triggerpont kezelés
• Dynamic Taping
• Kinesiology-taping / Sporttaping alapképzés
• Fascia Disztorziós Modell I.
• Köpölyözés
• Sportrehabilitációs tréner I-II.
• McKenzie „A” - A lumbális gerinc
• McKenzie „B” - A nyaki és háti gerinc

Schlick-Szabó Luca

2019-ben végeztem a Semmelweis Egyetemen. Világ életemben él sportoló voltam így mikor pályát kellett választanom nem volt kérdés, hogy ezen a területen szeretnék elhelyezkedni. Szeretek emberekkel foglalkozni így a gyógytornász hivatás volt a tökéletes irány. Harmad éves koromban elkezdtem NB2 felnőtt férfi labdarúgó csapatnál sportrehabilitációs trénerként dolgozni. Végzésem után is maradtam ennél a sportnál, akadémián folytattam a munkát. Az élet úgy hozta, hogy egy rövid kitérővel vidékre kerültem, ahol ki próbálhattam magam több csapat mellett. Foglalkoztam felső ligás röplabdás-, vízilabdás-, úszó-, jégkorongos- és labdarúgó sportolókkal. Jelen pillanatban a Testnevelési Egyetem gyógytornászaként is tevékenykedem. A múltam és az általam elszenvedett egykori sérülések miatt, nagyon fontos számomra, hogy sportolóink teljes körültekintéssel, megértéssel és profizmussal találkozzanak egy egy kezelés során. Célom folyamatosan bővíteni tudásom, hogy még többet tudjak segíteni.
• Fascia Disztorziós Modell - I. II.
• Nyaki Szegmentalis Kezelés
• Neurodinamika- idegmobilizáció
• NRX-dinamikus instabilitás és korrekció
• Nasara Tape tanfolyam
• Nasara Tape Haladó/Sporttape tanfolyam
• Sportrehabilitációs tréner
• Hegkezelés
• Maitland Manuálterápia (folyamatban)

Mentőápoló, ápoló és aneszteziológiai szakasszisztens

Edvi Dóra

Mentőápoló, ápoló és aneszteziológiai szakasszisztens végzettséget szereztem, emellett csoportos fitness instruktor képzésen is részt vettem.
Életem fontos részét képezi a sport, több sportágat kipróbáltam, jelenleg a futásban lelem legnagyobb örömömet.

Dietetika, Sport-Táplálkozástudományi Központ

Központigazgató, Laboratórium vezető

Szilágyi-Utczás Margita PhD

Szilágyi-Utczás Margita a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen 2007-ben végzett biomérnöki szakon. 2009-ben egészségügyi mérnökként szerzett másoddiplomát, majd 2013-ban sikeresen megvédte PhD dolgozatát a kémiai tudományok területén. Az elmúlt években az olaszországi Messzinai Egyetemen szerzett átfogó kromatográfiás és spektrometriás ismereteket a világ egyik legmodernebb, elválasztástechnikával foglalkozó központjában, kezdetben posztdoktori kutatóként, majd később a Chromaleont Kft. GC-MS szakembereként. Az ott elsajátított tudást jelenleg a Testnevelési Egyetem Sport-táplálkozástudományi Központjában felállított Analitikai Laboratóriumban hasznosítja szakmai vezetőként. Fő érdeklődési területei közé tartoznak a tömegspektrometriához kapcsolt folyadék- és gázkromatográfiás technikák, valamint ezek alkalmazása élelmiszer és étrendkiegészítő mintákon. Céljai közt szerepel az étrend-kiegészítők átfogó analitikai vizsgálata az egészség megőrzése és a doppingvétségek elkerülése érdekében.
laboratóriumi mérnök

Dr. Pálinkás Zoltán

Pálinkás Zoltán a Debreceni Egyetemen végzett 2007-ben vegyész szakon, majd 2012-ben PhD fokozatot szerzett a kémiai tudományok területén. Elsősorban a műszeres analitikában tett szert széleskörű szakmai tapasztalatra külföldi tanulmányutak és kutatások keretében. Az NMR spektroszkópia mellett az utóbbi 7 évben elválasztástechnikával, főként folyadékkromatográfiával, és folyadékkromatográfiához kapcsolt tömegspektrometriával foglalkozott. Különösen elhivatott az élelmiszerminták szennyező komponenseinek kimutatása iránt.
Laboratóriumi technikus

Király Réka

Vegyésztechnikusként végzett 2018-ban a Petrik Lajos Kéttannyelvű Vegyipari, Környezetvédelmi és Informatikai Szakközépiskolában. Élelmiszer és egészségvédelmi minőségellenőrző területen szerzett laboratóriumi tapasztalatot, főként műszeres analitikai mérések és minta előkészítés során. Angol nyelvismeretének köszönhetően külföldről érkező minták átvétele esetén is jól helytáll. A sport sokáig élete szerves része volt, ezért különösen fontos számára a sportolók segítése a doppingmentes versenyzésben. Mintaelőkészítő munkájával hozzájárul az analitikai mérések eredményességéhez.
Laboratóriumi technikus

Bartha Hajnal

Általános vegyésztechnikusként végzett 2005-ben, a Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Vegyipari, Környezetvédelmi és Informatikai Szakközépiskolában.
Közel 15 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik, akkreditált, analitikai laboratóriumokban, műszeres analitikai mérésekhez végzett mintaelőkészítésben.
Pályafutását a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen kezdte, és később az Energiatudományi Kutatóközpontban használhatta tapasztalatát, nagyműszeres analitikai vizsgálatok, mint alfa-spektrometria, folyadékszcintilláció, atomabszorbciós spektrometria (AAS) és ICP-MS mérések mintaelőkészítésében.
Elkötelezett a tiszta sport és egészséges táplálkozás mellett. Célja, hogy pontos és szakszerű laboratóriumi munkájával segítse a munkatársait és ezzel a sportolókat, doppingmentes felkészülésük és sikereik elérésében.
Dietetikus, táplálkozástudományi szakember, sportspecifikus dietetikai szakember

Jenes-Kis Virág

Dietetikusi diplomáját 2018-ban a Pécsi Tudományegyetemen, táplálkozástudományi mesterdiplomáját 2020-ban a Semmelweis Egyetemen szerezte meg. Majd 2021-ben végzett a Testnevelési Egyetemen sportspecifikus dietetikusként. Korábbi munkái során főként gyerekekkel és sportolókkal dolgozott együtt. A sport egészen kisgyermekkora óta szerves része az életének. 13 éven át versenysportolt, több sportágban is kipróbálta magát (gyorsasági görkorcsolya, úszás, kézilabda, rövidpályás gyorskorcsolya). Rövidpályás gyorskorcsolyában többszörös junior válogatott volt. A jégtől és a korcsolyázástól sem maradt távol, ugyanis 2019 óta a hazai rövidpályás gyorskorcsolya bírói csapatot, 2021-től pedig a nemzetközi bírói csapatot erősíti.
dietetikus, sportspecifikus dietetikai szakember

Szakszon Flóra

Dietetikai diplomáját 2019-ben szerezte meg a Semmelweis Egyetemen, majd 2020-ban végzett a Testnevelési Egyetem szakirányú továbbképzésén sportspecifikus dietetikai szakemberként. A tanulmányai elvégzésével párhuzamosan többféle dietetikai területen tett szert gyakorlati tapasztalatra. Számos alkalommal tartott gyermekeknek táplálkozásról szóló foglalkozásokat, előadásokat, dolgozott együtt sportolókkal a számukra megfelelő táplálkozási stratégia kidolgozásán, valamint egy népszerű főzőiskolában is tevékenykedett, ahol dietetikus vezetésével készülnek egészséges fogások. A sport mindig is szerves részét képezte életének, 15 évig táncolt különböző műfajokban, számos labdajátékot űzött, azóta pedig rendszeresen jár futni, valamint TRX-es, saját testsúlyos és súlyzós edzéseket végez. Mindezek során saját bőrén tapasztalta, mekkora jelentősége van a sporttáplálkozásnak a teljesítmény optimalizálásában. Jelenleg a Sport-táplálkozástudományi Központ dietetikusa. Célja, hogy a sportolók bizalommal fordulhassanak hozzá sporttáplálkozással kapcsolatos kérdéseikkel, és a megfelelő táplálkozási szokások kialakításával segítsen nekik kihozni magukból a maximumot, mind az edzések, mind a versenyek során.
dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember

Shenker-Horváth Kinga

Nemzetközi kapcsolatok szakreferensként végzett 2006-ban. A sportdiplomáciában eltöltött évek után az egészségtudományok felé vette az irányt, 2013-ban diplomázott a Semmelweis Egyetemen dietetikusként. Szintén 2013-ban a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karán wakeboard sportedzői végzettséget szerzett. 2019-ben a Semmelweis Egyetem-Szent István Egyetem mesterképzésén okleveles táplálkozástudományi szakemberként végzett. Több éve prevenciós dietetikusként tanácsadói munkát végez, számos szabadidő- és élsportoló sporttáplálkozási felkészítésében működött közre. Tevékenykedik a tudományos életben, előadásokat tart szakmai rendezvényeken és rendszeresen jelennek meg ismeretterjesztő cikkei, valamint publikációi. A sport kiskora óta meghatározó része az életének, 7 évig versenyszerűen úszott, korosztályos nemzetközi és magyar bajnoki címeket szerzett. Majd 14 éven át wakeboardozott, örökös magyar bajnok, Európa-bajnok, korábbi világelső és többszörös világbajnoki érmes. 2019-ben a Sport-táplálkozástudományi Központ dietetikusa lett, célja, hogy elhivatottságával, sportdietetikai ismereteivel, élsportolói, edzői és szakmai tapasztalataival hozzájáruljon a sportsikerekhez.
ügyintéző asszisztens

Szemők Szilvia

Felsőfokú jogi asszisztens oklevelét 2020-ban szerezte a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán. Sok éves marketing asszisztensi, egyetemi tanulmányi előadói, oktatásszervezői tapasztalatát kiválóan kamatoztatja mind a szóbeli, mind az írásbeli kommunikáció során. Nagyszerűen ért az emberek nyelvén, mely lelkes, ügyfélcentrikus hozzáállásával párosulva nagymértékben segíti a mindennapi munkát.

További oldalak

Szolgáltatásaink

Időpontfoglalás

Kapcsolat